Gymnaestrada Tampere 2022

  • to-su 9.12.6.2022
  • Tampere

Mikä on Gymnaestrada? Gymnaestrada on iloisia kohtaamisia, perhosia vatsanpohjassa, uusia ystäviä ja läpi elämän kantavia muistoja. Gymnaestrada on vuoden harjoittelun huipentava päätapahtuma, pölisevää magnesiumia, varpaiden väliin tarttuvaa nurmikkoa, näyttämön häikäiseviä valoja ja rinnassa liikkeen tahdissa sykkiviä sydämiä. Gymnaestrada on yhteisiä hetkiä, uusia kokemuksia, kuperkeikkoja, pyöriviä vanteita ja ilmalentoja. 

Gymnaestrada on sinun näköisesi tapahtuma, tapahtuma joka jättää jäljen sydämeesi.  

Kesän 2022 liikuttavin festivaali on Gymnaestrada Tampere

Gymnaestrada Tampere jatkaa Suomen Voimisteluliiton suurtapahtumien ketjua. Aikaisemmin voimistelun suurtapahtumia on koettu yhdessä muun muassa Lahdessa (Sun Lahti 2013) ja Turussa (Suomi Gymnaestrada 2018). Helsingissä järjestettiin puolestaan vuonna 2015 kansainvälinen World Gymnaestrada -tapahtuma.

Tampereella 9. - 12.6.2022 järjestettävään tapahtumaan osallistuu ainakin 12 000 voimisteluseurojen harrastajaa ja voimistelijaa ympäri Suomen, mutta myös kansainvälistä voimisteluväkeä odotetaan. Myös päiväkävijät ja ohikulkijat ovat lämpimästi tervetulleita kokemaan voimistelun ja liikkumisen riemua tapahtumaan. Gymnaestradan aikana pääset näkemään ja kokemaan

  • Kenttäohjelmia, jotka täyttävät Tampereen stadionin Ratinassa ääriään myöten täyteen. Kenttäohjelmia on tarjolla eri ikäisille ja tasoisille liikkujille ja voimistelijoille, jokaiselle jotakin.
  • Iltanäytöksiä,  joita esitetään puolestaan yhtenä, kahtena iltana. Iltanäytöksissä päästään nauttimaan tunnelmallisista esityksistä, joita seurat ympäri Suomen ovat valmistelleet.
  • Kilpailuja ja kisailuja. Gymnaestradan yhteydessä järjestetään kahdeksan voimistelulajin ja tanssin kilpailuja sekä esittävän voimistelun kisailuja, joissa voimistelijat pääsevät esittämään taitojaan.
  • Voimistelun tapahtuma- ja kokeilupisteitä, joissa jokainen vauvasta vaariin pääsee kokeilemaan voimistelua sen eri muodoissa.

Gymnaestrada Tampere viihdyttää ja tarjoaa elämyksellistä nähtävää ja koettavaa kaikille. Gymnaestrada on hyvän mielen tapahtuma, jonka inspiroiva ympäristö rohkaisee ennakkoluulottomasti osallistumaan ja kokeilemaan, etsimään omaa luontaista tapaa liikkua ja siten oivaltamaan, mistä oma keho pitää. Gymnaestradassa on luvassa hyvää fiilistä ja voimistelun riemua jokaiselle ikään, sukupuoleen tai taitotasoon katsomatta.

Lisätietoa www.gymnaestrada.fi

Unelmien tulevaisuus -päätösjuhla

Gymnaestradan päätösjuhla on sunnuntaina 12.6.2022 Tampereen stadionilla Ratinassa. 

Päätösjuhla koostuu monipuolisista, eri-ikäisten voimistelijoiden esittämistä yhteisohjelmista. Ohjelmissa suuret voimistelijaryhmät kertovat monin kuvioin ja vauhdikkaalla liikkumisella sykähdyttäviä tarinoita "Unelmien tulevaisuudesta". Kentällä näkyy voimistelun ja liikunnan riemua sekä iloista tekemisen meininkiä tuhansien voimistelijoiden toimesta.


Seuramme on tarkoitus osallistua kahteen kenttäohjelmaan.

Sateen jälkeen paistaa aurinko - Matalan kynnyksen voimisteluohjelma 7 - 12-vuotiaille

Kirkkaat Vedet - Tanssillisen voimistelun ohjelma aikuisille (yli 15v.)

Tapahtuman aikana kaikkia kenttäohjelmia harjoitellaan perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina. Satojen kanssavoimistelijoiden kanssa esiintyminen on huikea ja upea tapahtuma meille kaikille!

Esiintyäksesi kenttäohjelmassa tarvitset 4 päivän osallistujapassin.

Kenttäohjelmat

Sateen jälkeen paistaa aurinko

Matalan kynnyksen voimisteluohjelma 7 - 12-vuotiaille

Aurinkoa, iloa ja innostusta yllätyksiä unohtamatta! Tässä aurinkoisessa voimisteluohjelmassa liikutaan mukaansatempaavan musiikin tahtiin. Ohjelma pohjautuu perusvoimisteluun, mutta mukana on myös häivähdys tanssia. Esityksen pohjan muodostavat liiton joukkuevoimistelun pronssi- ja hopeamerkkien liikkeet sekä voimistelupassien materiaalit. Ohjelma soveltuu erinomaisesti myös kerran viikossa harrastaville sekä aloitteleville voimistelijoille. Ohjelmassa käytetty puku on iloinen ja pirteä. Sen hihaan on piilotettu pieni huivi, jota käytetään ohjelman loppupuolella, kun kentälle muodostetaan yhdessä tehty aurinko yllätyksenä yleisölle. Tule mukaan kehittämään perusvoimistelutaitojasi yhdessä energisen ryhmän kanssa!

7 - 12-vuotiaiden helpompi voimisteluohjelma

Koreografi: Katja Leino-Murtojärvi

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kenttäohjelman esittelyvideo: https://youtu.be/V5MnM9TSTeo

Kirkkaat vedet

Tanssillisen voimistelun ohjelma aikuisille (helpompi)

Tyyntä tai myrskyä, loisketta tai liplatusta. Valtameren liike on ikuista. Mutta mikä on muuttunut vuosien varrella? Nykyään meren jatkuvan virtauksen mukana kelluu tonneittain muoviroskaa pilaamassa merien puhtautta. Kuten meri, myös voimistelijan liike virtaa vahvana, voimistuen välillä myrskyksi ja vaimentuen jälleen tyyneksi. Liikkeen muoto vaihtuu, kuviot ja ryhmittymät aaltoilevat eteenpäin työntäen hiljalleen muovisaastetta pois.

Tämä tanssillista voimistelua sisältävä kenttäohjelma sopii kaikenikäisille aikuisille (yli 15-v.). Ohjelma sisältää soljuvia liikesarjoja ja vaihtelevia siirtymisiä kuviosta toiseen, ja tarjoaa riittävästi sisältöä tulevan vuoden harjoitustunneille. Ohjelmaan osallistuminen edellyttää joko tanssillisen voimistelun perusasioiden osaamista tai muuten hyvää/kohtuullista perusvoimistelutaitoa. Osalle voimistelijoista on ohjelman alkuosassa tarjolla haastavampi rooli muovisen nauhan kanssa. Tule mukaan voimistelemaan, nauttimaan ja fiilistelemään merellisiä tunnelmia kauniin musiikin siivittämänä. Esiintyminen suuressa joukossa, suurella areenalla, suurelle yleisölle on elämys. 

Koreografit: Hannele Ahlqvist ja Marja Kallioniemi

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.